10 krucijalnih sposobnosti za vođstvo (Leadership)

Ako ste pokretač koji želi da uspije svojoj karijeri, nesumnjivo ćete krčiti svoj put ka liderskoj ulozi. Međutim, biti veliki lider nije lako. Ima mnogo toga da se nauči i da se razviju vještine i ova infografika ističe neke od najvažnijih. Autor: -

Ako ste pokretač koji želi da uspije svojoj karijeri, nesumnjivo ćete krčiti svoj put ka liderskoj ulozi. Međutim, biti veliki lider nije lako. Ima mnogo toga da se nauči i da se razviju vještine i ova infografika ističe neke od najvažnijih.

Veliki lideri znaju kako efikasno upravljati i izvući najbolje iz svog tima. Međutim, svi su različiti i jedan od najvećih izazova sa kojima se rukovode lideri su u mogućnosti prilagoditi svoj stil različitim tipovima ljudi.

Zbog toga je za menadžere toliko važno da imaju jake vještine. Da, morate biti sjajan komunikator, ali također morate posijedovati emocionalnu inteligenciju (EI) kako biste dešifrovali kako je najbolje komunicirati sa različitim ljudima.

Ako nastavite da radite na vještinama na ovoj listi i trudite se da se neprestano poboljšavate (čak i najbolji lideri mogu da poboljšaju), onda ćete moći voziti i sebe i vašu ekipu do uspjeha!

ImgIzvor: Elearninginfographics

Prijevod je doprinos Targer Engineering & Consulting

06.11.2018 15:38