Online PIT Panel 3: Digitalizacija industrije (4.0) odmah!!!

Ako je i bilo dilema, onda je za vrijeme Corona krize postalo kristalno jasno da digitalizacija prerasta neizostavan put ka budućnosti savremenog poslovanja.

Digitalizacija je naravno širok i sveobuhvatan pojam. U našem adresiranju ovog pojma, mi ćemo se međutim fokusirati na praktične i nezaobilazne aspekte digitalizacije industrije i proizvodnje. Drugim riječima, fokusiraćemo se na ono što je u savremenom poslovnom rječniku obuhvaćeno pojmom „Industrija 4.0“
Autor: Targer E&C

Ovaj pojam podrazumijeva opseg digitalizacije sačinjen od osnovnih IT rješenja, zatim ERP/CRM/WMS/MRP i ostalih poslovnih softvera, preko digitalnih alata za razvoj, inžinjering i dizajn, pa sve do modernih aspekata vještačke inteligencije koja već zadire u automatizaciju. Sve te aspekte će uključivati jedna buduća fabrika. Pitanje je naravno za sve nas: Idemo li u takvu budućnost ili ćemo kao i inače biti na začelju svjetskih dešavanja?


Svaka kriza nosi neka svoja obilježja i neke novitete u poslovnom svijetu, pa tako i trenutna. Rad od kuće zahtijevao jeprilagođavanje, te uvođenje novih tehnika i tehnologija rada. “Preko noći” smo podlegli procesu digitalizacije. U veoma kratkom roku bili smo primorani da savladamo nove tehnologije i to nerijetko jednu, pa drugu, treću, sve dok nismo pronašli najbolju za naš sistem poslovanja.


U sklopu ove Online PIT Panel diskusije razgovarat ćemo o samom procesu digitalizacije, njegovom uvođenju, njegovim prednostima i nedostacima kao smjernicama shodno grani poslovanja. Svoja mišljenja i najbolje prakse će sa nama podijeliti slijedeća postava gostiju:


·       Robert Ćutuk, Alloy Wheels, Jajce, BiH

·       Bojan Sadiković, InfoStudio, Sarajevo, BiH

·       Vedran Šimunović, INTERA Tehnološki Park, Mostar, BiH

·       Dr. Emir Džanić, Cambridge Innovative System Solutions, Zagreb, Hr - moderator


Cijeli program upravo s ključnim fokusom na digitalizaciju poslovnih sistema kompanije Targer i cijelog BH društva u okviru kampanje “IZAĐIMO JAČI” podržao je "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime Njemačke vlade”.


Vrijeme digitalizacije poslovanja je sad i odmah!!! Pridružite nam se na ovoj Online PIT panel diskusiji s ciljem efektivne razmjene mišljenja na ovu temu.


Četvrtak, 21.05.2020. u 18.00.


Prijava direktno na linku: https://lnkd.in/d-rYA3518.05.2020 18:51