LEAN Konsultant/LEAN Inžinjer (m/f)

Targer E&C je projektna i konsultantska kompanija osnovana zbog potrebe za povećanjem industrijske aktivnosti u BiH i regiji kao osnovnog generatora razvoja privrede i društva. Za potrebe rasta poslovanja naše kompanije i jačanje konsultantskog i projektnog tima upošljavamo: Autor: HR

LEAN Konsultant/LEAN Inžinjer (m/f)

Fokus: industrijski i proizvodni menadžment

Vaši radni zadaci:

-       Učestvuje u radu tima koji savjetuje menadžment i zaposlenike u proizvodnim kompanijama u području Lean / TPS alata / tehnika za poboljšanje procesa, organizacionog razvoja, upravljanja promjenama, praćenja učinka i statistička / analitička analiza.

-       Analizira dodijeljena područja rada radi potencijalnih mogućnosti poboljšanja povezanih s kvalitetom, sigurnošću, protokom, kontrolom zaliha, standardizacijom, linijskom ravnotežom i nivoom opterećenja rada.

-       Pruža stručnost u uspješnoj primjeni LEAN / TPS metodologija i alata za poboljšanje procesa povezanih s identifikacijom / uklanjanjem otpada i stvaranjem protoka kako bi se postigla značajna poboljšanja.

-       Utvrđuje praznine u Lean / Process Improvement znanju projektnih timova

-       Kreira i provodi obuku o Lean principima, metodama i alatima, prema potrebi

-       Utvrđuje odgovarajuće mjerne podatke za određeni postupak / projekat.

-       Utvrđuje i prevladava prepreke i rizike koji pravovremeno ometaju završetak i uspjeh projekta.

-       Redovno izvještava direktora

Potrebne kvalifikacije, dodatna znanja i sposobnosti:

-          Obavezno: Završen fakultet tehničkog usmjerenja (industrijsko inženjerstvo, mašinsko inženjerstvo organizacijski razvoj ili slično područje studija s jakom analitičkom podlogom).

-       Obavezno: Minimalno 5 godina radnog iskustva korištenja LEAN alata i tehnika ili iskustva u industrijskom konsaltingu . Korištenje tehnika i alata za upravljanje promjenama / provedbu, upravljanje projektima, olakšavanje i podučavanje timova za poboljšanje procesa.

-       Korištenje PowerPoint, Excel, Word, Outlook programa, jake analitičke i komunikacijske vještine, engleski jezik u pisanju i govoru

Poželjno znanje:

-       Formalno obrazovanje ili certificiranje u Lean-u, TPS ( Toyotin proizvodni sustav ili ekvivalent) koji je obično povezan sa certificiranjem jedne ili više od tih metodologija na razini crnog pojasa, poznavanje Kaizen, RIE ili brzog poboljšanja ciklusa.

Nudimo vam:

-       Rad u timu u kojem se cijene stručnost, zalaganje i ljudske vrijednosti

-       Rad na interdisciplinarnim projektima sa vrhunskim klijentima u industrijskom okruženju

-       Izražena mogućnost poslovnog usavrašavanja i razvoja karijere

-       Stimulativna kompenzacija u zavisnosti od ostvarenih poslovnih rezultata

-       Uključenost u planiranje politike, strategije i poslovanja kompanije Targer E&C


Ukoliko sebe vidite kao dio našeg tima i smatrate da možete doprinijeti našem poslovanju, kao i mi Vašem profesionalnom razvoju, pozvamo Vas da aplicirate na oglas putem E-mail adrese: personal@targer.ba

Kontaktirani će biti samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Rok za prijavu: 29.01.2021.

29.12.2020 15:51