Specijalnost:
Robotika I Informatika

Linkedin profil

Maja Hadžiselimović

Titula/Zanimanje: Master elektrotehnike
Radna pozicija: Inžinjer robotike
Firma/Organizacija: MRK Systems GmbH, Augsburg, De

Kratka biografija: Maja je studirala je na nekoliko sveučilišta, a do Augsburga je stigla preko Sarajeva, gdje je završila Elektrotehnički fakultet, zatim Maribora – gdje je pohađala Fakultet elektrotehnike, računarstva i informatike, odakle odlazi u Novi Sad na Fakultet tehničkih nauka gdje stječe zvanje Master inženjera mehatronike. Zahvaljujući stručnoj praksi dospjela je i u jedan od najstarijih gradova na jugu Njemačke – Augsburg.

U Augsburgu je radila praktični dio svog master rada koji je kao projekat ušao među šest finalnih za Inovaciju godine u 2016. godini.
Maja radi na razvoju prvog europskog industrijskog egzoskeleta i implementaciji robota u autoindustriji. I što je najljepše, svoje slobodno vrijeme maksimalno ulaže u dijeljenje znanja učenicima i studentima.

Osim industrijskih projekata Maja Hadžiselimović radi i na EU projektima u kojima je posvećena edukaciji mladih u BiH. Njima nastoji prenijeti svoje znanje i iskustvo koje je stekla.
Trenutačno radi na nekoliko projekata za automobilsku industriju. Radi na planiranju sljedeće Europske sedmice robotike u BiH i trudi se odazvati na što više konferencija, radionica i podijeliti svoje znanje, ideje.

Posebno podržava uključivanje djevojčica i djevojaka u STEM područje jer želi mijenjati činjenicu da je često jedina žena u timu od 40 inženjera.

TRENER NA SLJEDEĆIM SEMINARIMA: