Specijalnost:
Razvoj poslovnih aplikacija | Lean | Digitalizacija | CAD

Linkedin profil

Aldin Fajić

Titula/Zanimanje: DIPLOMIRANI INŽINJER MAŠINSTVA
Radna pozicija: KONSULTANT | CEO
Firma/Organizacija: IDEA SOFTWARE D.O.O.

Kratka biografija: Aldin Fajić, je osnivač i CEO IDEA Software d.o.o., gdje radi kao konsultant iz oblasti unapređenja procesa implementacijom digitalnih rješenja. Radeći dugo vremena za korporaciju Hidria, stekao je iskustva upravljanjem poslovne jedinice, odnosno svim procesima kao što su prodaja, nabava, proizvodnja, optimizacije, inovativnost itd. Bio je predstavnik kvaliteta za ISO 9001. Pored navedenog je prošao treninge iz oblasti Lean-a kao i Green Belt Six Sigma-e.

Dalji rad je nastavio u oblasti razvoja web aplikacija za industriju klimatizacije, za poznate svjetske firme (Bluebox, Lindab, Climaveneta, Clint, Refrion, KFL, Jehall itd.). Vođenjem internacionanih IT projekata stekao je iskustvo primjene SCRUM metodologije. Tokom rada formirao je CAD odjeljenje, čiji rezultat je software-sko rješenje COILS 3DPRO. Sve sa ciljem eliminacije gubitaka i ubrzanja kompletnog proizvodnog procesa uz integraciju sa ERP sistemom.

Danas, spoj iskustva iz oblasti proizvodnje, Lean-a, vođenje IT projekata je formiralo platformu KATA za implementaciju Lean Alata. Ukratko buđenje svijesti o značaju primjene digitalnih rješenja u svim sferama poslovanja ali kroz implementaciju Lean strategije.

Zaljubljenik je u kreiranje dugoročnih partnerskih odnosa sa klijentima uz brainstorming sesije sa ciljem pronalaženja gubitaka, optimizacije procesa i tek onda digitalizacije.

TRENER NA SLJEDEĆIM SEMINARIMA: